Agenda

Onze activiteiten

Interactie organiseert zelf en in opdracht van derden diverse cursussen en congressen. De meeste activiteiten zijn medisch georiënteerd.

Congressen

U treft hier een overzicht aan van alle congressen en symposia die wij op eigen initiatief of in opdracht van opdrachtgevers organiseren.

Indien u gerelateerde informatie wilt ontvangen van congressen en cursussen in uw vakgebied, dan kunt u zich hier aanmelden.

Cursussen

U treft hier een overzicht aan van alle cursussen die wij op eigen initiatief of in opdracht van opdrachtgevers organiseren.

Maatwerk cursussen

Het NSTZ heeft vanaf 2013 grote expertise opgebouwd op het gebied van ABCDE en andere (multidisciplinaire) interactieve skills trainingen.

Crew Resource Management

Crew Resource Management is een veiligheidstraining voor multidisciplinaire teams in de spoedeisende of hoog-complexe zorg. CRM is eind jaren zeventig ontwikkeld in de luchtvaart om incidenten aan te pakken die gebeurden door het falen van de samenwerking in de cockpit. Centraal hierbij staan de niet-technische vaardigheden (non-technical skills) zoals communicatie, besluitvorming en leidinggeven. Deze vaardigheden zijn, alleen of in combinatie, in ongeveer zeventig procent van de incidenten en ongelukken beslissend voor een fatale afloop.

ALS en BLS cursussen

ALS staat voor Advanced Life Support. De cursus is bedoeld voor artsen en verpleegkundigen en gericht op het aanleren van specialistische reanimatie in teamverband. Aan bod komen onder andere de analyse van verschillende ritmestoornissen, het gebruik van medicatie en defibrillatie. Tijdens de tweedaagse, gestandaardiseerde, cursus is ruim voldoende tijd om de verschillende scenario’s onder toezicht van een instructeur te oefenen.

BLS staat voor Basic Life Support. Voor de meeste mensen beter bekend als reanimeren. Reanimeren is iets dat iedereen kan leren. In een training van ongeveer 4 uur leert u hoe u iemand met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de best mogelijke manier kunt helpen. Met de vaardigheden die u op deze cursus leert kunt u de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten.

ABCDE cursus

Voor co-assistenten organiseren wij een eendaagse ABCDE cursus.
Voor arts-assistenten organiseren wij een tweedaagse ABCDE cursus.

  • Een must voor elke (aanstaande) arts met verantwoordelijkheid in de acute zorg of diensten buiten kantoortijd
  • Ervaren medische docenten dagelijks werkzaam in de acute en intensieve zorg
  • Up-to-date documentatie
  • Plenair onderwijs in state-of-the-art trainingscentrum
  • Praktisch oefenen in NSTZ simulatiecentrum
  • Ervaar de realiteit in scenariotrainingen met video feedback
  • Certificaat van Nederlands Instituut voor Acute Zorg
  • 5 minuten van Intercity station Ede-Wageningen

Wilt u zelf een cursus organiseren?

Dat kan! Bespreek de mogelijkheden met Interactie.

Interactie helpt u graag bij het organiseren van uw cursus. Wij kunnen zowel de totaalorganisatie als deelorganisatie voor u uitvoeren. Maak gebruik van alle NSTZ faciliteiten en de expertise van Interactie. Graag stellen wij in overleg met u een dienstenpakket samen dat aan al uw wensen en eisen voldoet.

Contactgegevens

Interactie Groep
Horapark 9, 6717LZ Ede
T. 0318-693501
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Congresbureau Interactie BV

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK Arnhem: 09112237
BTW nummer: NL813621471B01

Interactie Opleidingen BV

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK Arnhem: 50760394
BTW nummer: Interactie Opleidingen BV is BTW vrijgesteld.